Translate

пʼятниця, 18 липня 2014 р.

CookingTime: StarCakes!



   Отже, про мою любов до кокосів ви тепер знаєте. Наступний пункт у списку най-най-найулюбленіших речей мого шлунку - випічка. Я рідко дозволяю собі її, але коли мене поглинає "новорічний" настрій - дивне  тепле відчуття, коли хочеться одягти шорстяні шкарпетки, пити глінтвейн і їсти смачний пиріг, незважаючи на те навіть, що за вікном літо - я саме так і чиню. Цей настрій приходить настільки неочікувано, що коли я вирішую зайняти-таки себе випіканням і відкриваю холодильник, щоб взяти необхідні продукти, виявляється, що не всі вони наявні. І тоді починається найцікавіше - імпровізація.
  Цей раз не виключення, і традиційний рецепт кексів мені довелося дещо змінити, але кінцевий результат довів, що головне - це любов, з якою ви робите справу. І так, ось все, що знадобилось мені для пригодування тіста для моїх сууупер-пупер смачних зіркових кексів:
  • 14 столових ложок муки;
  • 4 ст.л. цукру;
  • щіпка солі;
  • чайна ложка погашеної уксусом соди;
  • 3 курячих яйця;
  • близько 100г творожка;
  • близько 100г сметани; 
  • 1 ст.л. оливкової олії.
  • додайте подрібнені сухофрукти на ваш смак при змішуванні. У мене ізюм та курага.
   Вуаля! Після того, як всі інгредієнти поєднані та змішані, тісто можна розливати по формочках. Дійсно незвичайно виходить, якщо формочки мають оригінальну форму, але стандартні круглі форми нічим не гірші - вони мають свій звичний "теплий" шарм, перевірений роками.
   А поки кекси, відправлені в духовку, розігріту до 180 градусів, випікаються, імпровірзурємо над прикрасою. Для цього я розтопила на паровій бані (не допускаючи контакту з водою!) шоколад, постійно помішуючи його - краще чорний, але у мене, на жаль, залишався лише молочний. Не перегрівайте шоколад, інакше загустіння не уникнути - він тане приблизно при 50 градусах. Також я подрібнила мигдаль, але все це справа смаку.
   Приблизно через 15хв дістаємо наші духмяні кексики, поливаємо їх гарячим розтопленим шоколадом, посипаємо горішками та кокосовою  стружкою.

   От і все - швидко і не менш смачно. Жаль лише, захоплюватися такими ласощами не варто, хоч і дуже хочеться:)

Немає коментарів:

Дописати коментар