Ще одна пристрасть, і погодьтесь - не тільки моя. Хто ж не любить кокос? Можливо, такі нещасливці, які нарешті вирішили скуштувати цього райського плоду, а він виявився низької якості.
Тож якщо ви ніколи раніше не купували кокос, або досі не знаєте, як обрати якісний, ось декілька правил:
Тож якщо ви ніколи раніше не купували кокос, або досі не знаєте, як обрати якісний, ось декілька правил:
- перше, на що звертаємо увагу - опрятність;
- перевірте чудо-горіх на відсутність тріщин;
- щоб перевірити наявність всередині кокосового молока - потрясіть кокос. Будьте уважні: якщо звук при цьому глухий, покладіть його туди, де взяли, і намагайтеся знайти нормальний;
- якщо три впадинки м'які - виконуємо дії з попереднього пункту.
Однак вся ця морока того варта, бо кокос не тільки не має ніяких протипоказань, а й просто суупер корисний: допомагає оновлюватися клітинам шкіри, підтримує роботу мозку, благотворно впливає на волосся (тож якщо фарбуєтеся - бігом за кокосами!), а також має в собі стільки вітамінів та мінералів, що мені навіть лінь їх усіх перечисляти (серед них вітаміни групи В, йод, кальцій, калій).
Єдине обмеження - це кількість, якщо ви стежите за фігурою, адже калорійність кокоса - близько 362 ккал/100г.
Єдине обмеження - це кількість, якщо ви стежите за фігурою, адже калорійність кокоса - близько 362 ккал/100г.
Немає коментарів:
Дописати коментар