Translate

вівторок, 15 липня 2014 р.

HealthyTaste: Coconut














Ще одна пристрасть, і погодьтесь - не тільки моя. Хто ж не любить кокос? Можливо, такі нещасливці, які нарешті вирішили скуштувати цього райського плоду, а він виявився низької якості.
 Тож якщо ви ніколи раніше не купували кокос, або досі не знаєте, як  обрати якісний, ось декілька правил:
  • перше, на що звертаємо увагу - опрятність; 
  • перевірте чудо-горіх на відсутність тріщин;
  • щоб перевірити наявність всередині кокосового молока - потрясіть кокос. Будьте уважні: якщо звук при цьому глухий, покладіть його туди, де взяли, і намагайтеся знайти нормальний;
  • якщо три впадинки м'які - виконуємо дії з попереднього пункту.   
    Якщо кокос  задовольняє по всім критеріям - чудово! Але вдома, коли ви його розіб'єте і нарешті скуштуєте, є ризик, що він все одно  виявиться не найвищої якості - кислий присмак тощо(якщо ви не з Коста-Ріки, звичайно). Мені ж доводиться кожного разу випробовувати вдачу.
   Однак вся ця морока того варта, бо кокос не тільки не має ніяких протипоказань, а й просто суупер корисний: допомагає оновлюватися клітинам шкіри, підтримує роботу мозку, благотворно впливає на волосся (тож якщо фарбуєтеся - бігом за кокосами!), а також має в собі стільки вітамінів та мінералів, що мені навіть лінь їх усіх перечисляти (серед них вітаміни групи В, йод, кальцій, калій).
   Єдине обмеження - це кількість, якщо ви стежите за фігурою, адже калорійність кокоса - близько 362 ккал/100г.

Немає коментарів:

Дописати коментар